Nou espai per a Cerimònies a l'aire lliure al Tanatori Àltima Ronda de Dalt

Thu, 04/07/2022 - 13:05

07-04-2022
espacio ceremonias al aire libre

Àltima presenta un nou espai als jardins del Tanatori Ronda de Dalt de Barcelona per celebrar cerimònies de comiat a l’aire lliure.

És la primera funerària a oferir un servei d’aquestes característiques a la ciutat, pensat per a les persones que volen un funeral més personalitzat, en un entorn de natura, tranquil i íntim.

Les cerimònies a l’exterior permeten la incorporació d’elements com música, lectura de textos o, fins i tot, servei de restauració, garantint en tot moment un espai segur per a tothom.

Barcelona, 7 d’abril de 2022.- Àltima ha presentat aquesta setmana un nou concepte de funeral: les cerimònies de comiat a l’aire lliure. Es tracta d’un nou plantejament per donar l’últim adeu a l’ésser estimat difunt des d’un espai adaptat a l’exterior, ubicat als jardins del Tanatori Ronda de Dalt de Barcelona (c/ Scala Dei, 17-37).

Àltima és la primera funerària de la ciutat que ofereix un servei d’aquestes característiques, que permet dur a terme una celebració totalment personalitzada, ja sigui de tipus religiós o laic, a l’aire lliure, en un entorn en contacte amb la natura. A l’igual que les cerimònies als oratoris, els actes de comiat a l’exterior permeten la incorporació d’elements com música en directe, lectura de textos o, fins i tot, servei de restauració per a les persones assistents. “La societat està canviant, també en relació als rituals funeraris, per això, ens hem d’adaptar i donar resposta a les noves necessitats i inquietuds de les persones que pateixen una pèrdua”, explica Montse Reymóndez, gerent del Tanatori Àltima Ronda de Dalt. “En aquest sentit, percebem que cada cop més famílies desitgen fer un comiat diferent i únic, un acte on poder celebrar la vida de l’ésser estimat de forma més personalitzada i menys tradicional, en espais que els proporcionin tranquil·litat i intimitat. L’entorn privilegiat en què es troba el Tanatori Ronda de Dalt, envoltat de vegetació, ens permet poder comptar amb un lloc idoni per a aquest tipus de cerimònies.”

El nou espai per a cerimònies a l’aire lliure d’Àltima disposa d’un aforament per a 100 persones assegudes i un màxim de 500 dretes, i està preparat per poder donar un servei interior alternatiu en cas que es produeixi alguna inclemència meteorològica, en l’oratori multiconfessional annex als jardins. Així mateix, en tractar-se d’un espai totalment obert dins el recinte del tanatori, representa una opció segura i de baix risc de contagi per a les persones usuàries, en el context actual de la pandèmia.